Αισιόδοξος ο Πέτρος Παππάς για την πορεία της αγοράς των bulk carriers

Αισιόδοξος ο Πέτρος Παππάς για την πορεία της αγοράς των bulk carriers

168
Αισιόδοξος ο Πέτρος Παππάς για την πορεία της αγοράς των bulk carriers

Αισιόδοξες είναι οι προοπτικές της αγοράς των bulk carriers, σύμφωνα με όσα σχολίασε ο κ. Πέτρος Παππάς, CEO της Star Bulk, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι ευνοϊκές συνθήκες από την πλευρά της προσφοράς σε συνδυασμό με τις διαταραχές που προκαλούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο εμπόριο και την άνοδο της ζήτησης, η οποία υποστηρίζεται από τις επενδύσεις σε υποδομές, θα δώσουν ώθηση στη ναυλαγορά.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανανέωση του στόλου της εταιρείας του, προκειμένου να ευθυγραμμίζεται με τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, υπογραμμίζοντας την αύξηση των παραγγελιών Eco Kamsarmaxes από δύο σε πέντε. Τα εν λόγω πλοία πρόκειται να παραδοθούν μεταξύ του 2025 και του 2026.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εκκίνηση του Maritime Emissions Reduction Center στην Αθήνα, του οποίου η Star Bulk είναι ιδρυτικό μέλος, τονίζοντας ότι «είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της επένδυσης στην έρευνα και στην ανάπτυξη και της προώθησης της υιοθέτησης τεχνολογιών που θα βοηθήσουν την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία  κατέγραψε κέρδη $39,7 εκατ., έσοδα TCE $191,9 εκατ. και EBITDA $93,2 εκατ. το δ’ τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.