Επαναλαμβανόμενο «όχι» της Μόσχας στη συμφωνία για τα σιτηρά

Επαναλαμβανόμενο «όχι» της Μόσχας στη συμφωνία για τα σιτηρά

37
Επαναλαμβανόμενο «όχι» της Μόσχας στη συμφωνία για τα σιτηρά

Η Ρωσία εξακολουθεί να αρνείται την επανέναρξη της συμφωνίας για την εξαγωγή των σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα που είχε συναφθεί το καλοκαίρι του 2022 και έληξε ‒με τη ρωσική αποχώρηση από αυτήν‒ τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, κ. Dmitry Peskov, ανέφερε σε δήλωσή του στις 8 Φεβρουαρίου ότι για το τρέχον διάστημα δεν πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για επανέναρξη της συμφωνίας όπως αυτή είχε δομηθεί αρχικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η συμφωνία για τα σιτηρά προέβλεπε την παράδοση σιτηρών στις χώρες που τα χρειάζονταν, κάτι που όμως δεν πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια της ισχύος της συμφωνίας. Αντίθετα, οι δυτικοί ηγέτες κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να εκβιάσει τη διεθνή κοινότητα με την απόσυρσή της από την εν λόγω συμφωνία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.