Chemical tankers: Προς την οικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας;

Chemical tankers: Προς την οικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας;

207
Chemical tankers: Προς την οικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας;

Προς τη δημιουργία ενός νέου κολοσσού στην αγορά δεξαμενόπλοιων φαίνεται να οδηγείται η Stolt-Nielsen, η οποία γνωστοποίησε περαιτέρω επένδυση στην εισηγμένη Odfjell SE.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι η Stolt-Nielsen Norway AS, θυγατρική της Stolt-Nielsen Limited, απέκτησε 3.225.000 μετοχές κλάσης Α στην Odfjell SE και πλέον κατέχει 8.233.612 μετοχές κλάσης Α στην εταιρεία. Ο εν λόγω αριθμός αντιστοιχεί σε μετοχικό μερίδιο της τάξεως του 13,6%.

Στο πλαίσιο αυτό, διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δυνητικά μελλοντικό super-merger στην αγορά των πετροχημικών δεξαμενόπλοιων. O στόλος της Odfjell (βάσει διαθέσιμων στην ιστοσελίδα της δεδομένων) αριθμεί 68 πετροχημικά δεξαμενόπλοια. Την ίδια ώρα, η Stolt Tankers αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή πετροχημικών δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως, με στόλο που αριθμεί περισσότερα από 150 πλοία.

Συνεπώς, εφόσον η Stolt Tankers καταστεί κύριος μέτοχος της Odfjell, θα δημιουργηθεί πραγματικά ένας κολοσσός στην αγορά των πετροχημικών δεξαμενόπλοιων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.