Τεράστιο κοίτασμα χαλκού στη Ζάμπια φέρνει χαμόγελα στη Δύση

Τεράστιο κοίτασμα χαλκού στη Ζάμπια φέρνει χαμόγελα στη Δύση

284
Τεράστιο κοίτασμα χαλκού στη Ζάμπια φέρνει χαμόγελα στη Δύση

Μια νεοφυής εξορυκτική εταιρεία, η οποία υποστηρίζεται από τους Bill Gates και Jeff Bezos, ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός μεγάλου κοιτάσματος χαλκού στη Ζάμπια, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει ελπίδα για τη Δύση προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα.

Η KoBold Metals ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ότι προέβη στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος χαλκού της Ζάμπια εδώ και έναν αιώνα, εκτιμώντας ότι η τοποθεσία Mingomba στη βόρεια επαρχία Copperbelt θα καταστεί ένα από τα τρία κορυφαία ορυχεία χαλκού υψηλής ποιότητας στον κόσμο.

Δεν είναι μυστικό ότι οι ΗΠΑ «κλείνουν το μάτι» στις υποδομές της Αφρικής, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν τον έλεγχο της Κίνας επί των ορυκτών που είναι κρίσιμα για την άμυνα, την ανανεώσιμη ενέργεια και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η αμερικανική κρατική διοίκηση χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου Lolito, μιας γραμμής για τη μεταφορά μετάλλων στην περιοχή που θα συνδέει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Ζάμπια με το λιμάνι Lobito στην Ανγκόλα.

Ενώ η ζήτηση για χαλκό προβλέπεται να αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς οι χώρες ξεκινούν προσπάθειες για την ηλεκτροδότηση των συστημάτων μεταφοράς τους και τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο αγωνίζονται να βρουν περιουσιακά στοιχεία υψηλής ποιότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.