Η Okeanis Eco Tankers χτυπά το καμπανάκι του NYSE

Η Okeanis Eco Tankers χτυπά το καμπανάκι του NYSE

259
Η Okeanis Eco Tankers χτυπά το καμπανάκι του NYSE

Το καμπανάκι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης χτύπησε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η Oceanis Eco Tankers, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Αλαφούζο, γεγονός που σηματοδοτεί το επίσημο καλωσόρισμα της εταιρείας στο NYSE.

Η εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέστη γνωστή τον Δεκέμβριο του 2023. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο του Όσλο.

Το NYSE καλωσόρισε την Oceanis με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το X (πρώην Twitter) αλλά και το Youtube.

Τέλος, βάσει των διαθέσιμων -στην ιστοσελίδα της εταιρείας- στοιχείων αναφορικά με τον στόλο, η Okeanis Eco Tankers διαχειρίζεται στόλο 14 δεξαμενόπλοιων μεγάλου μεγέθους. Συγκεκριμένα, έξι Suezmaxes και οκτώ VLCCs τα οποία είναι ναυπηγημένα κατά κύριο λόγο στη Νότιο Κορέα. Πρόκειται για σύγχρονα πλοία τα οποία είναι σχεδιασμένα με περιβαλλοντικές προδιαγραφές και είναι εξοπλισμένα με scrubbers. Το «γηραιότερο» από αυτά έχει ηλικία μόλις οκτώ ετών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.