Η ναυτική ασφάλεια σε πρώτο πλάνο: Το μήνυμα του ΙΜΟ για την...

Η ναυτική ασφάλεια σε πρώτο πλάνο: Το μήνυμα του ΙΜΟ για την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα

97
Η ναυτική ασφάλεια σε πρώτο πλάνο: Το μήνυμα του ΙΜΟ για την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα

Η έκρυθμη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα των ναυτικών και η ασφάλεια των μελών των πληρωμάτων είναι πρωταρχικής και υψίστης σημασίας για τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ). Στο πλαίσιο συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ, Arsenio Dominguez, με εκπροσώπους της ναυτιλιακής βιομηχανίας στις 18 Ιανουαρίου, κατέστη σαφές ότι οι ναυτικοί που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα είναι θύματα της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή αυτή.

Επιπρόσθετα, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ τόνισε την ανάγκη σεβασμού της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή του εμπορίου και των αγαθών διά θαλάσσης, και υπενθύμισε την ανάγκη συμμόρφωσης με το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Ερυθρά Θάλασσα, 2722 (2024).

Η συνάντηση των εκπροσώπων ναυτιλιακών οργανισμών με την ηγεσία του ΙΜΟ έδωσε την ευκαιρία για συζήτηση πιθανών μέτρων που μπορεί ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός να λάβει για την αντιμετώπιση της κατάστασης ενόψει της επόμενης Maritime Safety Committee, που θα λάβει χώρα στις 15-24 Μαΐου 2024.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των: International Chamber of Shipping (ICS), BIMCO, Oil Companies International Marine Forum (OCIMF), Association of Independent Tanker Owners (INTERTANKO), International Association of Dry Cargo Shipowners (INTERCARGO), Cruise Lines International Association (CLIA) και World Shipping Council (WSC), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΜΟ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.