Στη «μαύρη λίστα» των ΗΑΕ τα πλοία με σημαία Καμερούν

Στη «μαύρη λίστα» των ΗΑΕ τα πλοία με σημαία Καμερούν

87
Στη «μαύρη λίστα» των ΗΑΕ τα πλοία με σημαία Καμερούν

«Μπλόκο» στα πλοία σημαίας Καμερούν στήνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε μια κίνηση να διαχωρίσουν τη θέση τους από σημαίες με αυξημένα περιστατικά ασφάλειας.

Στη νέα εγκύκλιο που παρουσίασε η Federal Maritime Administration (FMA), τα πλοία σημαίας Καμερούν προστέθηκαν στη λίστα των πλοίων που απαγορεύεται να προσεγγίσουν τα λιμάνια των ΗΑΕ. Μοναδική εξαίρεση για την είσοδό τους στα λιμάνια των ΗΑΕ είναι να ταξινομούνται σε νηογνώμονα του IACS ή στο Emirates Classification Society – Tasneef. Ως εκ τούτου, όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες και οι ναυτικοί πράκτορες στα ΗΑΕ καλούνται να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα πλοία που δεν συμμορφώνονται με την παρούσα εγκύκλιο, για να αποφύγουν οποιαδήποτε νομική ευθύνη, υπογραμμίζει η FMA.

Εκτός από το Καμερούν, ο κατάλογος των flag states στα οποία τα ΗΑΕ επιβάλλουν περιορισμούς περιλαμβάνει την Αλβανία, το Μπελίζ, την Κορέα, το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, την Τόνγκα, το Κονγκό, την Ισημερινή Γουινέα και την Τανζανία. Η FMA δεν έχει αποσαφηνίσει τους λόγους για τους οποίους προέβη στην κίνηση αυτή, ωστόσο δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου τη συνδέουν με το γεγονός ότι η σημαία του Καμερούν θεωρείται «παράδεισος» για τα ρωσικά πλοία που ανήκουν στον σκοτεινό στόλο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.