Επένδυση και της Louis Dreyfus Company σε τεχνολογίες ιστίων

Επένδυση και της Louis Dreyfus Company σε τεχνολογίες ιστίων

77
Επένδυση και της Louis Dreyfus Company σε τεχνολογίες ιστίων

Η Louis Dreyfus Company (LDC) κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη βιώσιμη μεταφορά των εξαγόμενων προϊόντων της, ανακοινώνοντας την εμπορική της συμφωνία με την εταιρεία bound4blue. Η ηγέτιδα στην τεχνολογία αναρροφητικών ιστίων, σε συνεργασία με την Wisby Tankers AB, θα αναλάβει την εγκατάσταση αυτών στο ναυλωμένο πλοίο μεταφοράς χυμών «MV Atlantix Orchard».

Στόχος της LDC είναι το 2024 να έχουν εγκατασταθεί τέσσερα ηλεκτρικά αυτόνομα ιστία (eSAILs) ύψους 26 μέτρων. Η υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας ιστίων ως συμπληρωματικού συστήματος πρόωσης δεν αποτελεί τυχαία επιλογή. Η πληθώρα των πλεονεκτημάτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας αλλά και η πρόσφατη αξιολόγησή της από τον Lloyd’s Register ως μία από τις πλέον υποσχόμενες λύσεις για τη μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία κέρδισαν την ψήφο εμπιστοσύνης της LDC.

H αξιοποίηση της μέγιστης ποσότητας του ανέμου με την ενσωμάτωση ενός απλού αλλά έξυπνου συστήματος αναρρόφησης και του ηλεκτρικά αυτόνομου συστήματος προσαρμογής των ιστίων βάσει της κατεύθυνσης του ανέμου δικαιολογούν την πρωτοκαθεδρία της τεχνολογίας eSAILs. Η ικανότητα της συγκεκριμένης τεχνολογίας ιστίων να μπορούν να παρέχουν έως και επτά φορές μεγαλύτερη ανύψωση από μια πτέρυγα αεροπλάνου οδηγεί αναπόφευκτά στην επίτευξη της εντυπωσιακής μείωσης της κατανάλωσης του καυσίμου έως και 40%.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία ιστίων αποτελεί παράδειγμα της δυναμικής εξέλιξης των βιώσιμων λύσεων για τις μεταφορές στη ναυτιλία.

Φωτό: www.ldc.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.