ΠΝΟ: Αντιδράσεις για το μέλλον της ναυτικής εκπαίδευσης

ΠΝΟ: Αντιδράσεις για το μέλλον της ναυτικής εκπαίδευσης

492
ΠΝΟ: Αντιδράσεις για το μέλλον της ναυτικής εκπαίδευσης

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της Διοίκησης η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεση της σε όλες τις προωθούμενες αλλαγές στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση που, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση των ΑΕΝ και γενικά της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης».

Η ΠΝΟ τονίζει ότι η πρόταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη στρατηγική διαμόρφωσης του νέου θεσμικού πλαισίου της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα «είναι αποκομμένη από τις διεθνείς εξελίξεις και δεν εξυπηρετεί τα πραγματικά εκπαιδευτικά συμφέροντα των Ελλήνων Ναυτικών».

Την ίδια η ΠΝΟ εκφράζει την αντίδρασή της για την απουσία της από τις συζητήσεις που αφορούν τη Ναυτική Εκπαίδευση δεδομένου ότι η Ομοσπονδία έχει «θέσεις και προτάσεις που ανταποκρίνονται στις διεθνείς αλματώδεις τεχνολογικές εξελίξεις και απαιτήσεις που διαμορφώνονται από τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της Ναυτιλίας (απανθρακοποίηση, δίκαιη μετάβαση κ.λπ.) στη Ναυτική Εκπαίδευση και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελλήνων Ναυτικών στο διεθνές στερέωμα».

Το θεσμικό όργανο εκπροσώπησης της ναυτεργασίας διευκρινίζει επίσης ότι «δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία υποβάθμιση των τίτλων σπουδών των Α.Ε.Ν» ενώ μεταξύ άλλων εξέφρασε τη θέση του ότι οι απόφοιτοι των ΑΕΝ θα πρέπει να εντάσσονται στο επίπεδο έξι του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Μέσω της σχετικής ανακοίνωσης, η ΠΝΟ καλεί τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε άμεση συνάντηση για όλα τα προαναφερθέντα θέματα που αφορούν το μέλλον της ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.