Σε πτώση οι ναύλοι των VLGCs: Διόρθωση ή προοίμιο νέας ανόδου;

Σε πτώση οι ναύλοι των VLGCs: Διόρθωση ή προοίμιο νέας ανόδου;

65
Σε πτώση οι ναύλοι των VLGCs: Διόρθωση ή προοίμιο νέας ανόδου;

Πτωτικές είναι οι τάσεις που καταγράφονται στους ναύλους των gas carriers, και δη εκείνων μεγαλύτερου μεγέθους.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Fearnleys, οι ναύλοι των VLGCs μεταφορικής ικανότητας 84.000 κ.μ. διαμορφώθηκαν στα $4,05 εκατ. μηνιαίως, έπειτα από πτώση $100.000/μήνα, την εβδομάδα με πέρας την 6η Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κατά την οποία οι ναύλοι καταγράφουν πτώση, γεγονός που δύναται να ερμηνευτεί ως μια τάση διόρθωσης των ναύλων.

Ωστόσο, η μεταβλητότητα συνιστά κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς των VLGCs εντός του έτους. Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με τις προκλήσεις που ταλανίζουν τις διελεύσεις πλοίων από τη Διώρυγα του Παναμά, οδηγεί σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για το μέλλον των VLGCs. Συνεπώς, οι πτώσεις που έχουν καταγραφεί στους ναύλους πρόσφατα δύνανται να αναιρεθούν εντός Δεκεμβρίου και το 2024 να εκκινήσει δυναμικά για τα LPG carriers.

Παράλληλα, βάσει των δεδομένων της Fearnleys, οι ναύλοι των LGCs μεταφορικής ικανότητας 60.000 κ.μ. παρέμειναν σταθεροί στα $2 εκατ. μηνιαίως, ενώ εκείνοι των MGCs μεταφορικής ικανότητας 38.000 κ.μ. σημείωσαν άνοδο $50.000/μήνα, στα $1,65 εκατ. μηνιαίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.