Διαφάνεια στο μέτωπο των εκπομπών από την ExxonMobil

Διαφάνεια στο μέτωπο των εκπομπών από την ExxonMobil

32
Διαφάνεια στο μέτωπο των εκπομπών από την ExxonMobil

Σε σημαντική στροφή έναντι της πρότερης στρατηγικής της όσον αφορά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου προχώρησε η ExxonMobil, η οποία αποφάσισε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την καταγραφή των εκπομπών μεθανίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, o κολοσσός της αγοράς ενέργειας θεωρεί ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο τεχνολογικό μέτωπο καθιστά εφικτή τη συμμετοχή του στο Oil and Gas Methane Partnership. Πρόκειται για μια πλήρως αντίθετη προσέγγιση από εκείνη που είχε ακολουθήσει η ExxonMobil τα τελευταία έτη.

Η χρονική περίοδος κατά την όποια η ExxonMobil αποφάσισε τη συγκεκριμένη «στροφή στη διαφάνεια» είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Άλλωστε, πρόσφατα, η Κίνα αποφάσισε ότι θα προβαίνει σε υπολογισμό των εκπομπών μεθανίου της, με στόχο τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη. Πέραν αυτού, σε λίγες ημέρες θα λάβει χώρα στο Ντουμπάι η COP28, με αρκετές χώρες να έχουν γνωστοποιήσει τις βλέψεις τους για επιβολή προστίμων στις εκπομπές μεθανίου.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.