Μειωμένη η παραγωγή LNG στο project Σάχαλιν-2 το 2023

Μειωμένη η παραγωγή LNG στο project Σάχαλιν-2 το 2023

37
Μειωμένη η παραγωγή LNG στο project Σάχαλιν-2 το 2023

Η παραγωγή LNG στο ρωσικό Σάχαλιν-2 αναμένεται να διαμορφωθεί σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση το 2023. Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Reuters, η παραγωγή προβλέπεται να διαμορφωθεί στους 9,6 εκατ. τόνους το 2023, έναντι 11,5 εκατ. τόνων το 2022.

Την ίδια ώρα, τόσο από το project Σάχαλιν-1 όσο και από το Σάχαλιν-2, η παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να ανέλθει σε 10,2 εκατ. τόνους.

Υπενθυμίζεται ότι, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ανατολική Ευρώπη, η εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαχείριση του Σάχαλιν-2 έγινε ρωσική. Ο αντίκτυπος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας για το project δεν ήταν μονάχα αυτός, καθώς η Shell, που συμμετείχε σε JV στο project, αποφάσισε να αποχωρήσει πέρυσι.

Επί του παρόντος, λοιποί ιαπωνικοί εταίροι, και δη οι εταιρείες Mitsui και Mitsubishi, που αθροιστικά κατέχουν το 22,5% του project, δεν έχουν αποχωρήσει. Η εξέλιξη αυτή δεν προκαλεί απαραίτητα έκπληξη καθώς, παρά τη δριμεία κριτική που έχει εξαπολύσει το Τόκιο στη Μόσχα, η Ιαπωνία παραμένει ιδιαίτερα εξαρτώμενη από τις εισαγωγές LNG για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.