Αξεπέραστη η δυτική τεχνογνωσία στις δεξαμενές LNG carriers

Αξεπέραστη η δυτική τεχνογνωσία στις δεξαμενές LNG carriers

384
Αξεπέραστη η δυτική τεχνογνωσία στις δεξαμενές LNG carriers

Παρότι η ναυπηγική βιομηχανία έχει μετατοπιστεί σχεδόν πλήρως στην Ασία, με τις Κίνα, Νότια Κορέα και Ιαπωνία να διατηρούν τα ηνία, η ευρωπαϊκή τεχνογνωσία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, γεγονός που αντανακλάται στη στροφή σε αυτές σε περιπτώσεις τεχνολογικά απαιτητικών προϊόντων και εξοπλισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας σχεδίασης και κατασκευής δεξαμενών GTT πως το κορυφαίο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο HD Hyundai Heavy Industries την προσέγγισε για τη σχεδίαση δεξαμενών για 17 LNG carriers δεν προκαλεί έκπληξη. Καθένα από τα LNG carriers θα διαθέτει μεταφορική ικανότητα 174.000 κ.μ., ενώ η παράδοσή τους θα λάβει χώρα την περίοδο μεταξύ του α’ τριμήνου του 2027 και του γ’ τριμήνου του 2029.

Παρότι ο ή οι παίκτες πίσω από τα 17 LNG carriers δεν γνωστοποιήθηκαν, το timing είναι υπερβολικά «ύποπτο». Άλλωστε, πρόσφατα η QatarEnergy τοποθέτησε παραγγελία για τη ναυπήγηση 17 LNG carriers στην HD HHI έναντι σχεδόν $4 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.