H Wärtsilä λανσάρει τον πρώτο παγκοσμίως τετράχρονο κινητήρα κατανάλωσης αμμωνίας

H Wärtsilä λανσάρει τον πρώτο παγκοσμίως τετράχρονο κινητήρα κατανάλωσης αμμωνίας

330
H Wärtsilä λανσάρει τον πρώτο παγκοσμίως τετράχρονο κινητήρα κατανάλωσης αμμωνίας

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä παρουσίασε την πρώτη εμπορικά διαθέσιμη λύση τετράχρονου κινητήρα κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας του ναυτιλιακού κλάδου. Η νέα λύση, η οποία είναι διαθέσιμη ως μέρος της σειράς κινητήρων Wärtsilä 25, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022, προσφέρει σημαντική πρόοδο στον τομέα των βιώσιμων ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, σε μια περίοδο κατά την οποία οι πλοιοκτήτες αναζητούν βιώσιμες λύσεις ανάμεσα σε ένα πλήθος πράσινων καυσίμων.

Η Viridis Bulk Carriers, η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία μηδενικών εκπομπών στον κόσμο, η οποία αποτελεί σύμπραξη των Amon Maritime, Mosvolds Rederi και Navigare Logistics, αναμένεται να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα επωφεληθεί από τη νέα λύση κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας της Wärtsilä. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Wärtsilä και η Viridis Bulk Carriers υπέγραψαν μια επιστολή προθέσεων για τον κινητήρα κατανάλωσης αμμωνίας Wärtsilä 25, με στόχο την υπογραφή μιας εμπορικής σύμβασης στις αρχές του 2024. Η Viridis Bulk Carriers επενδύει στην πράσινη μετάβαση στην ευρωπαϊκή αγορά φορτηγών πλοίων μικρών αποστάσεων, σχεδιάζοντας μια υπηρεσία θαλάσσιας μεταφοράς απαλλαγμένη από τον άνθρακα, που θα βασίζεται σε μια σειρά νεότευκτων πλοίων που κινούνται με αμμωνία.

Η βιώσιμη αμμωνία αποτελεί μία από τις κορυφαίες υποψήφιες λύσεις καθαρών εναλλακτικών καυσίμων. Η νέα λύση καυσίμου αμμωνίας Wärtsilä 25 μπορεί να μειώσει άμεσα τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου περισσότερο από 70% σε σύγκριση με μια παρόμοια λύση καυσίμου ντίζελ, επιτυγχάνοντας τους τρέχοντες στόχους της ΕΕ για το 2050 και υπερβαίνοντας τους στόχους του ΙΜΟ για το 2040.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.