Η (αναμενόμενη) ζημία της UBS

Η (αναμενόμενη) ζημία της UBS

39
Η (αναμενόμενη) ζημία της UBS

Για πρώτη φορά από το 2017, η τράπεζα UBS κατέγραψε ζημία στα οικονομικά αποτελέσματά της, εξέλιξη που θεωρείται αναμενόμενη, δεδομένης της κίνησης της τράπεζας να εξαγοράσει την Credit Suisse.

Το κόστος «αφομοίωσης» της Credit Suisse οδήγησε στην καταγραφή ζημίας ύψους $785 εκατ. το γ’ τρίμηνο για την UBS, όπως υπογραμμίζουν οι Financial Times. Την ίδια ώρα, το κεφάλαιο «Credit Suisse» φαίνεται να μην κλείνει εδώ για την UBS, με τον CEO της, Σέρτζιο Ερμότι, να υπογραμμίζει ότι το 2024 θα είναι το έτος που η τράπεζα θα επωμιστεί το μεγαλύτερο κόστος.

Ωστόσο, τα έτη 2025 και 2026 προμηνύεται να αποτελέσουν εφαλτήριο σημαντικών συνεργειών για την UBS, στον απόηχο της απόκτησης της Credit Suisse, κίνησης της οποίας τα μακροπρόθεσμα οφέλη διαφαίνονται σημαντικά.

Παράλληλα, η UBS βρίσκεται στο κυνήγι πελατών της Credit Suisse που είχαν απομακρυνθεί από τη δεύτερη εν μέσω των προκλήσεων που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, το γ’ τρίμηνο του έτους, η UBS προσέλκυσε περί τα $22 δισ. σε νέα κεφάλαια στη μονάδα της που εστιάζει στη διαχείριση κεφαλαίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.