Dorian LPG: Ευνοϊκές οι συνιστώσες προσφοράς και ζήτησης

Dorian LPG: Ευνοϊκές οι συνιστώσες προσφοράς και ζήτησης

93
Dorian LPG: Ευνοϊκές οι συνιστώσες προσφοράς και ζήτησης

Σε θετική πορεία συνεχίζει το 2023 η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Dorian LPG, με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Χατζηπατέρα, εν μέσω μιας περιόδου υψηλής μεταβλητότητας μεν, θετικών προσήμων δε για τους ναύλους των VLGCs.

Ειδικότερα, βάσει της σχετικής ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2024 (η Dorian ακολουθεί οικονομικό έτος που εκκινεί τον Απρίλιο), η Dorian LPG κατέγραψε έσοδα $144,7 εκατ., με τα κέρδη της να ανέρχονται στα $76,5 εκατ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ιωάννης Χατζηπατέρας υπογράμμισε: «Με ένα ολοένα αυξανόμενα αβέβαιο outlook παγκοσμίως, παραμένουμε εστιασμένοι στην ασφάλεια των ναυτικών μας, καθώς παρέχουν ένα κρίσιμο ενεργειακό εμπόρευμα στον κόσμο, με ασφάλεια και αξιοπιστία».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της Dorian LPG συμπεριλαμβάνονται δεδομένα για την ανάπτυξη του στόλου των VLGCs αλλά και για τις εξελίξεις στους ναύλους. Η πρόσφατη καταγραφείσα εικόνα είναι υψηλής μεταβλητότητας ιστορικά, όμως οι συνιστώσες μεταξύ προσφοράς και ζήτησης είναι ευνοϊκές για τη ναυτιλία. Ενδεικτικά, δώδεκα σύγχρονα VLGCs παραδόθηκαν εντός του γ’ τριμήνου του 2023, δίχως να προκαλέσουν πτώση των ναύλων.

Επιπλέον, το orderbook των VLGCs ανέρχεται σε περίπου 18% του παγκόσμιου στόλου, ενώ 68 πλοία μεταφορικής ικανότητας περίπου ίσης με 6,1 δισ. κ.μ. αναμένεται να παραδοθούν έως και το 2027.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.