Τεχνολογίες αερολίπανσης πλοίων στο κατώφλι της κινεζικής αγοράς

Τεχνολογίες αερολίπανσης πλοίων στο κατώφλι της κινεζικής αγοράς

243
Τεχνολογίες αερολίπανσης πλοίων στο κατώφλι της κινεζικής αγοράς

Το σύστημα αερολίπανσης το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρεία Silverstream Technologies έλαβε πρόσφατα Έγκριση επί της Αρχής (AiP) από τον κινεζικό νηογνώμονα CCS.

H λήψη της εν λόγω έγκρισης ακολουθεί μια διαδικασία μελέτης και αξιολόγησης του σχεδιασμού του συστήματος της Silverstream, ενώ ως επόμενο βήμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν εκτενέστερες μελέτες για την εγκατάσταση του Silverstream® System σε πλοία ταξινομημένα στον CCS, με την εταιρεία να στοχεύει στην ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας της από την κινεζική ναυτιλιακή βιομηχανία.

Τα συστήματα αερολίπανσης δημιουργούν ένα στρώμα φυσαλίδων ανάμεσα στο κύτος του πλοίου και το νερό, μειώνοντας την αντίσταση τριβής και ως εκ τούτου και την κατανάλωση καυσίμου του πλοίου. Η εγκατάσταση συστημάτων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης τέτοιου τύπου αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα όσο οι ναυτιλιακές εταιρείες αναζητούν τρόπους μείωσης των εκπομπών των πλοίων τους αλλά και του κόστους καυσίμων, ενώ η αποδοτικότητά τους δύναται να αυξηθεί περαιτέρω, μόλις η ναυτιλιακή βιομηχανία στραφεί στα αρκετά ακριβότερα εναλλακτικά καύσιμα.

Η Silverstream διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις με την κινεζική αγορά, ενώ πρόσφατα έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Global Sustainable Transport Innovation Alliance (GSTIA), μιας πρωτοβουλίας που χρηματοδοτείται από το κινεζικό Υπουργείο Μεταφορών, με σκοπό την επιτάχυνση πράσινων βιομηχανικών έργων στην Κίνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.