Έξυπνα εμπορευματοκιβώτια ψηφίζει η Hapag-Lloyd

Έξυπνα εμπορευματοκιβώτια ψηφίζει η Hapag-Lloyd

64
Έξυπνα εμπορευματοκιβώτια ψηφίζει η Hapag-Lloyd

Η Hapag-Lloyd γιόρτασε την εγκατάσταση της 700.000ής συσκευής εντοπισμού εμπορευματοκιβωτίων, μια σημαντική στιγμή στην πορεία της εταιρείας προς τη δημιουργία του μεγαλύτερου έξυπνου στόλου εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Αμβούργο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών της Γερμανίας, Δρ. Volker Wissing, εγκατέστησε ο ίδιος τη συσκευή σε ένα εμπορευματοκιβώτιο.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ψηφιοποίηση παρέχει μεγάλες δυνατότητες στις μεταφορές. Δείγμα αυτού είναι η πρόοδος της Hapag-Lloyd στην ανάπτυξη ενός έξυπνου στόλου εμπορευματοκιβωτίων. Τέτοιες εξελίξεις όχι μόνο ωφελούν τη ναυτιλία, αλλά επιπλέον ενισχύουν τη Γερμανία ως κέντρο καινοτομίας και συμβάλλουν στο όραμά μας για έναν καλύτερα συνδεδεμένο και αποτελεσματικότερο τομέα μεταφορών».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.