Στα μαχαίρια Maersk και Τarget ελέω χαμένων κουτιών

Στα μαχαίρια Maersk και Τarget ελέω χαμένων κουτιών

175
Στα μαχαίρια Maersk και Τarget ελέω χαμένων κουτιών

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του κολοσσού λιανικής Target και του γίγαντα των τακτικών γραμμών Maersk, με την πρώτη να προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Η Target απαιτεί $5,8 εκατ. από τη Maersk και ο λόγος είναι τα χαμένα κουτιά.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2021, το containership «Μaersk Eindhoven», μεταφορικής ικανότητας 13.100 TEUs, αντιμετώπισε ξαφνική απώλεια ισχύος στη μηχανή του. Παρότι η μηχανή ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά σύντομα, κατά το χρονικό διάστημα που παρέμεινε ανενεργή το πλοίο ήταν ανίκανο να πραγματοποιήσει ελιγμούς, όπως σημειώνουν πληθώρα ειδησεογραφικών μέσων, και ενάντια στα δυνατά κύματα έχασε αρκετά containers.

Μετά την κατάπλευσή του στον ιαπωνικό λιμένα της Γιοκόχαμα, το «Μaersk Eindhoven» επιθεωρήθηκε, 65 containers που είχαν υποστεί φθορές εκφορτώθηκαν και οι μηχανικές βλάβες του πλοίου αποκαταστάθηκαν, γεγονός που του επέτρεψε να συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Λος Άντζελες τον Μάρτιο.

Ωστόσο, η «ζημιά» φαίνεται πως είχε γίνει ήδη. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η εταιρεία ασφάλισης της Target, Starr Indemnity & Liability Company, που υπογραμμίζει ότι περίπου 57 containers με εμπορεύματα της Target είχαν φορτωθεί στο «Μaersk Eindhoven», τα οποία όμως δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.

Τα εμπορεύματα που βρίσκονταν μέσα στα containers εκτιμάται πως είχαν αξία περί τα $5,8 εκατ., όμως η Target δεν φαίνεται να έχει πληρωθεί γι’ αυτά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.