Σε ρότα κερδοφορίας τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Σε ρότα κερδοφορίας τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

67
Σε ρότα κερδοφορίας τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Θετικές διαφαίνονται οι εκτιμήσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων το γ’ τρίμηνο του 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά δημοσιεύματα, που επικαλούνται τραπεζικές πηγές, τα «Big 3» της Νότιας Κορέας ‒και δη η HD KSOE (Hyundai Heavy Industries, Hyundai Samho Heavy Industries, Hyundai Mipo Dockyard), η Hanwha Ocean (Daewoo) και η Samsung Heavy Industries‒ αναμένεται να καταγράψουν ταυτόχρονα κέρδη για πρώτη φορά τα τελευταία έντεκα έτη.

Η HD KSOE αναμένεται να σημειώσει κέρδη $148 εκατ., η Hanwha Ocean $8,9 εκατ. και η Samsung Heavy Industries $42 εκατ. Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας αναμένεται να παραδώσουν εντός του έτους πλοία χαμηλού κόστους, οι παραγγελίες των οποίων είχαν πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2021. Στο πλαίσιο αυτό, τα κέρδη τους προβλέπεται να αυξηθούν περαιτέρω το 2024, όταν θα αρχίσουν να παραδίδουν πλοία που παραγγέλθηκαν το β’ εξάμηνο του 2021, οπότε και οι τιμές των πλοίων ξεκίνησαν να αυξάνονται.

Τέλος, τα τρία ναυπηγεία σκοπεύουν να μειώσουν τα κόστη τους και να αναπτύξουν τεχνολογικά προηγμένα πλοία, διασφαλίζοντας υψηλή κερδοφορία τα επόμενα έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.