Μειωμένη δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων

Μειωμένη δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων

147
Μειωμένη δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων

Πτώση καταγράφουν οι αγοραπωλησίες των βασικών τύπων πλοίων μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το report της VesselsValue για τον μήνα Σεπτέμβριο.

658 bulk carriers άλλαξαν χέρια μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου έναντι 895 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ανάλογη είναι και η εικόνα στα δεξαμενόπλοια, καθώς οι αγοραπωλησίες τους διαμορφώθηκαν σε 821 έναντι 1.045 το περασμένο έτος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, ενώ οι αγοραπωλησίες δεξαμενόπλοιων είναι μειωμένες, τα διατεθέντα ποσά για τις συναλλαγές αυτές είναι αυξημένα ($21,5 δισ. έναντι $20,6 δισ. πέρυσι), δείγμα της ανόδου των αξιών εν μέσω καλής απόδοσης της ναυλαγοράς.

245 containerships έχουν αλλάξει χέρια από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου έναντι 327 πέρυσι. Η αξία των συναλλαγών καταγράφει βουτιά στα $6,3 δισ. έναντι $18,9 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Τέλος, μείωση παρουσιάζουν και οι αγοραπωλησίες gas carriers, από 160 σε 82.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.