Στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον εταιρείες δεξαμενόπλοιων 

Στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον εταιρείες δεξαμενόπλοιων 

686
Στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον εταιρείες δεξαμενόπλοιων 

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ βρέθηκαν εταιρείες δεξαμενόπλοιων, οι οποίες μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο το οποίο είχε αγοραστεί σε τιμή μεγαλύτερη του πλαφόν των $60/βαρέλι που είχαν επιβάλλει οι G7.

Ειδικότερα, βάσει του Reuters, πρόκειται για την εταιρεία Ice Pearl Navigation SA, με έδρα την Τουρκία, στην οποία ανήκει το Yasa Golden Bosphorus. Το εν λόγω πλοίο φέρεται να μετέφερε  πετρέλαιο το οποίο είχε αγοραστεί άνω των $80/βαρέλι.

Επιπλέον, στο στόχαστρο βρέθηκε και η εταιρεία Lumber Marine SA, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην εταιρεία ανήκει το SCF Primoyre το οποίο κατηγορείται πως μετέφερε πετρέλαιο που είχε αγοραστεί σε τιμή υψηλότερη των $75/βαρέλι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι συγκεκριμένες κυρώσεις συνιστούν ακόμα ένα βήμα προς τον περιορισμό της ικανότητας της Ρωσίας να αποκομίζει σημαντικά κέρδη από τις εξαγωγές πετρελαίου της. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «τα κόστη αυτά θα συνεχίσουν να αυξάνονται και η ικανότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τον βάρβαρο πόλεμό της θα συνεχίσει να μειώνεται».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.