Οριακή πτώση στους ναύλους των containerships

Οριακή πτώση στους ναύλους των containerships

57
Οριακή πτώση στους ναύλους των containerships

Πτωτική παραμένει η πορεία των ναύλων των containerships, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, να διαμορφώνεται στα $1.369,06/FEU την εβδομάδα, με πέρας τη 12η Οκτωβρίου, έπειτα από εβδομαδιαία πτώση της τάξεως του 1,5%.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 60,7% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 4% χαμηλότερα επίπεδα από τον προπανδημικό μέσο όρο του 2019. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος του δείκτη για το 2023 ανέρχεται σε $1.729/FEU και είναι κατά $948/FEU χαμηλότερος από τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών ($2.677/FEU), ο οποίος σαφώς έχει επηρεαστεί σημαντικά από τα εξαιρετικά επίπεδα των ναύλων τα πανδημικά έτη.

Παράλληλα, όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις στα επιμέρους routes που λαμβάνει υπόψη η Drewry για τον υπολογισμό του WCI, πτώσεις κατεγράφησαν σε όλα τα fronthaul routes, οι οποίες όμως περιορίστηκαν σε εύρος μεταξύ του 1% και του 4%.

Εικόνα1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.