Σε υψηλό δέκα μηνών οι ναύλοι των LNGCs

Σε υψηλό δέκα μηνών οι ναύλοι των LNGCs

138
Σε υψηλό δέκα μηνών οι ναύλοι των LNGCs

Στα υψηλότερα επίπεδά τους εντός του έτους βρίσκονται οι ναύλοι των LNG carriers, οι οποίοι συνεχίζουν την ανοδική πορεία που εκκίνησε τον Αύγουστο, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά του Σουέζ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Fearnleys, οι ναύλοι κατέγραψαν περαιτέρω άνοδο στη spot αγορά την εβδομάδα με πέρας τις 20 Σεπτεμβρίου και πλέον ανέρχονται στα $200.000/ημέρα, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Νοέμβριο του 2022 ανατολικά του Σουέζ και τον Δεκέμβριο του 2022 δυτικά του Σουέζ.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη άνοδος δεν φαίνεται να προμηνύει κάποιο ράλι διαρκείας στη ναυλαγορά που θα ωθήσει τους ναύλους σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, όπως το 2022. Άλλωστε, βάσει της Fearnleys, οι ναύλοι ενός LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. σε συμβόλαιο χρονοναύλωσης διάρκειας ενός έτους ανέρχονται σε $99.000/ημέρα, δηλαδή είναι αρκετά χαμηλότεροι έναντι της spot αγοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.