Ένα πρωτοποριακό πορθμείο προσεχώς στα ιαπωνικά ύδατα

Ένα πρωτοποριακό πορθμείο προσεχώς στα ιαπωνικά ύδατα

77
Ένα πρωτοποριακό πορθμείο προσεχώς στα ιαπωνικά ύδατα

Η ιαπωνική Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) πραγματοποίησε στις 13 Σεπτεμβρίου την τελετή ονοματοδοσίας του πρώτου υβριδικού πορθμείου της χώρας, το οποίο θα τροφοδοτείται από υδρογόνο και βιοντίζελ. Το πρωτοποριακό πλοίο με την ονομασία «HANARIA» έχει παραγγελθεί από την εταιρεία MOTENA-Sea Ltd. του ομίλου MOL και κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Hongawara Ship Yard Co. Ltd., με την παράδοσή του να είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2024, ενώ θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση δρομολογίων στην επαρχία Fukuoka.

IMG_20230922_010209

Το «HANARIA» θα είναι εξοπλισμένο με ένα πρωτοποριακό σύστημα, το πρώτο στο είδος του που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία, το οποίο θα του επιτρέπει να επιχειρεί χρησιμοποιώντας είτε κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, είτε μπαταρίες ιόντων λιθίου, είτε καταναλώνοντας καύσιμο βιοντίζελ. Με αυτόν τον τρόπο, το πλοίο θα μπορεί να μειώσει τις παραγόμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 53 έως και 100% σε σύγκριση με την κατανάλωση συμβατικών ορυκτών καυσίμων.

Την ίδια στιγμή, η MOL εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη και άλλων πλοίων μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων και νέας γενιάς πλοίων ανεφοδιασμού καυσίμων, επιδιώκοντας την επίτευξη του στόχου των μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που έχει θέσει για το 2050.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.