Aramco & Exxon Mobil: Όχι τόσο κοντά το peak της ζήτησης πετρελαίου

Aramco & Exxon Mobil: Όχι τόσο κοντά το peak της ζήτησης πετρελαίου

56
Aramco & Exxon Mobil: Όχι τόσο κοντά το peak της ζήτησης πετρελαίου

Τις πρόσφατες εκτιμήσεις περί κορύφωσης της ζήτησης ορυκτών καυσίμων τα επόμενα έτη διαψεύδουν οι κολοσσοί ενέργειας Saudi Aramco και Exxon Mobil. Αντιθέτως, οι CEO των συγκεκριμένων εταιρειών υπογραμμίζουν την ανάγκη περαιτέρω επενδύσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι ενεργειακής μετάβασης.

Ειδικότερα, μιλώντας σε πάνελ στο World Petroleum Congress, ο κ. Amin Nasser, CEO της Aramco, ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις περί κορύφωσης της ζήτησης πετρελαίου δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπες. Κατά τον ίδιο, πηγάζουν περισσότερο από ευσεβείς πόθους παρά την πραγματική εικόνα που αντανακλούν οι αγορές. Πέραν αυτού, εκτιμά ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί στα 110 εκατ. βαρέλια/ημέρα μέχρι το 2030.

Παράλληλα, ο CEO της Exxon Mobil, Daren Woods, που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ, εστίασε στη δυσκολία αντικατάστασης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην εξίσωση ενέργειας. «Αν δεν διατηρήσουμε κάποια επίπεδα επενδύσεων, θα καταλήξουμε με περιορισμένη προσφορά και κατ’ επέκταση με υψηλότερες τιμές», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.