«Στα μαχαίρια» Hapag-Lloyd και MSC για χάρη του Αμβούργου

«Στα μαχαίρια» Hapag-Lloyd και MSC για χάρη του Αμβούργου

135
«Στα μαχαίρια» Hapag-Lloyd και MSC για χάρη του Αμβούργου

Κάθε ενδεχόμενο αντιπρότασης για την εξαγορά μετοχικού μεριδίου της HHLA από την Hapag-Lloyd απέκλεισε ο CEO της γερμανικής εταιρείας, Rolf Habben Jansen.

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, η MSC έκανε πρόταση $1,4 δισ. για την εξαγορά του 49,9% της HHLA, της διαχειρίστριας εταιρείας του λιμανιού του Αμβούργου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters πρόσφατα ο Habben Jansen τόνισε ότι, ως αποτέλεσμα της πρότασης της MSC, η Hapag-Lloyd θα μειώσει τον όγκο εμπορευματοκιβωτίων προς την κεντρική Ευρώπη μέσω Αμβούργου κατά 70-80% σε σύγκριση με τους υφιστάμενους όγκους. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση της MSC περιλαμβάνονται δεσμεύσεις περί ετήσιας αύξησης της διακίνησης containers κατά 1 εκατ. TEUs από τον γερμανικό λιμένα.

Πηγές από τη Hapag-Lloyd ανέφεραν στο Reuters ότι η καταβολή τερματικών τελών σε ανταγωνίστρια εταιρεία (MSC) θα αποτελούσε «προσβολή». Από την πλευρά του, ο Habben Jansen τονίζει ότι ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων που μπορεί να διαχειριστεί το Αμβούργο είναι συγκεκριμένος, συμπληρώνοντας ότι η γεωγραφική του θέση έχει μειονεκτήματα σε σχέση, για παράδειγμα, με το Wilhelmshaven.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.