Λιμένες και ναυπηγεία, στόχοι επιθέσεων στην Αν. Ευρώπη

Λιμένες και ναυπηγεία, στόχοι επιθέσεων στην Αν. Ευρώπη

89
Λιμένες και ναυπηγεία, στόχοι επιθέσεων στην Αν. Ευρώπη

Η σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται αδιάκοπτα, με τα δύο αντίπαλα μέρη να προσπαθούν να προκαλέσουν πλήγματα σε υποδομές, και συγκεκριμένα λιμένες και ναυπηγεία.

Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε μέσω Telegram πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του ναυπηγείου της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, με 10 πυραύλους κρουζ και τρία ταχύπλοα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επτά από τους δέκα πυραύλους καταστράφηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τα τρία USVs από ρωσικό περιπολικό που έπλεε στην περιοχή.

«Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων από πυραύλους κρουζ του εχθρού, δυο πλοία που υποβάλλονταν σε επισκευές υπέστησαν ζημιές», διευκρίνισε το υπουργείο.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους τύπους των πλοίων. Η Σεβαστούπολη είναι η βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και εκεί κατασκευάζονται ή επισκευάζονται αρκετά πολεμικά.

Νωρίτερα, ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης ανέφερε πως «κατά τις πρώτες πληροφορίες, συνολικά 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν» στην ουκρανική επίθεση.

Παράλληλα, ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι έβαλαν στο στόχαστρο την ουκρανική περιφέρεια της Οδησσού κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές λιμενικές υποδομές στην πόλη Ιζμαήλ και να τραυματιστούν έξι άνθρωποι, τρεις σοβαρά, δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος.

«Σμήνη drones επίθεσης κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Ιζμαήλ (…). Διαπιστώθηκαν ζημιές σε λιμενικές υποδομές και άλλες πολιτικές [υποδομές]», γνωστοποίησε ο Όλεχ Κίπερ μέσω Telegram.

«Έξι άμαχοι» τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.