Τα ναυπηγεία, μοχλός ανάπτυξης για τη Νότια Κορέα

Τα ναυπηγεία, μοχλός ανάπτυξης για τη Νότια Κορέα

82
Τα ναυπηγεία, μοχλός ανάπτυξης για τη Νότια Κορέα

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εντείνει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας και ενώ οι προκλήσεις παραμένουν.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ναυπηγείο της Hanwha Ocean Co. στο Geoje, ο υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας, Choo Kyung-ho, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία να καταστεί εκ νέου μοχλός ανάπτυξης. Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε το υπουργείο, η επίσκεψη του υπουργού Choo αποσκοπεί στο να επικοινωνηθεί το όραμα της κυβέρνησης για την προσαρμογή στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που οδηγείται από τη στροφή προς την απανθρακοποίηση και την ψηφιοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η προσέλκυση ξένων εργαζομένων για την κάλυψη του ελλείμματος εργατικού δυναμικού στα ναυπηγεία, οι επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, όπως επίσης και οι κρατικές επιχορηγήσεις, περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη βιομηχανία. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός για Έρευνα και Ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής των πλοίων θα αυξηθεί από τα 11,3 δισ. γουόν φέτος στα 15,9 δισ. το 2024.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, οι εξαγωγές πλοίων της Νότιας Κορέας διαμορφώθηκαν σε $9,2 δισ., σημειώνοντας αύξηση 11,9% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.