Ένα ακόμη νεότευκτο bulk carrier της Himalaya Shipping στα ύδατα

Ένα ακόμη νεότευκτο bulk carrier της Himalaya Shipping στα ύδατα

134
Ένα ακόμη νεότευκτο bulk carrier της Himalaya Shipping στα ύδατα

Την απόκτηση ενός ακόμη υπερσύγχρονου bulk carrier διπλού καυσίμου ανακοίνωσε η Himalaya Shipping Ltd.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η παραλαβή του έκτου από τα δώδεκα πλοία τύπου Newcastlemax διπλού καυσίμου. Το «Mount Neblina» κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο New Times Shipyard και διαθέτει χωρητικότητα 210.000 dwt, ενώ πρόκειται να χρονοναυλωθεί με συμβόλαιο διάρκειας τουλάχιστον 24 μηνών.

Τέλος, ο CEO της Himalaya Shipping, Herman Billung, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παραλαμβάνουμε το έκτο πλοίο. Το ναυπηγείο παρέδωσε και πάλι ένα πλοίο υψηλής ποιότητας ελαφρώς νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Το “Mount Neblina” θα αποτελέσει άλλο ένα υπερσύγχρονο πλοίο στον νεότερο στόλο ξηρού χύδην φορτίου που πλέει σήμερα. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τρία πλοία του στόλου Himalaya έχουν τροφοδοτηθεί με LNG στη Σιγκαπούρη τον τελευταίο μήνα, γεγονός που μας κάνει να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας να επενδύσουμε σε μηχανές διπλού καυσίμου. Λιγότερο από το 2% του στόλου των Capesizes μπορεί να λειτουργήσει με LNG, γεγονός που φέρνει την εταιρεία σε πλεονεκτική θέση για να επωφεληθεί από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.