Άνοιγμα της OceanPal στα chemical tankers

Άνοιγμα της OceanPal στα chemical tankers

545
Άνοιγμα της OceanPal στα chemical tankers

Σε νέα στρατηγική κίνηση προχωρά η OceanPal Inc., το spin-off της Diana με επικεφαλής την κ. Σεμίραμις Παληού, επενδύοντας στην κατασκευή δύο δεξαμενόπλοιων κατανάλωσης μεθανόλης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της, η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία γνωστοποίησε την Τρίτη 29 Αυγούστου, ότι θα γίνει στρατηγικός εταίρος και θα επενδύσει στη νορβηγική RFSea Infrastructure II AS. Η RFSea Infrastructure II AS θα κατασκευάσει στο ναυπηγείο Wuhu Shipyard Co. Ltd. της Κίνας, δύο chemical tankers τα οποία θα είναι methanol-ready και χωρητικότητας 6.600 dwt.

Τα νεότευκτα αναμένεται να παραδοθούν το δ’ τρίμηνο του 2025 και το α’ τρίμηνο του 2026, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία υπέγραψε δύο ξεχωριστά συμβόλαια για τα δεξαμενόπλοια.

Ο CEO της OceanPal Inc., Robert Perri, υπογράμμισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επενδύσουμε σε αυτά τα υπερσύγχρονα, chemical tankers, κατανάλωσης μεθανόλης, σε μια αγορά χημικών δεξαμενόπλοιων όπου πιστεύουμε ότι τα fundamentals θα βελτιωθούν τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, η επένδυση αυτή θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, καθώς αυτά τα νεότευκτα αναμένεται να είναι 20-25% πιο αποδοτικά σε καύσιμα από τα συμβατικά δεξαμενόπλοια χημικών προϊόντων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.