H Samsung Heavy Industries, ένα βήμα πιο κοντά στο οριστικό exit από...

H Samsung Heavy Industries, ένα βήμα πιο κοντά στο οριστικό exit από την Κίνα

371
H Samsung Heavy Industries, ένα βήμα πιο κοντά στο οριστικό exit από την Κίνα

Η Samsung Heavy Industries προχωρά σε πώληση των υποδομών της στην Κίνα και προσβλέπει την επέκταση σε οικονομικά λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, στις 23 Αυγούστου το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο έκλεισε τη Samsung Heavy Industries Ningbo Co., Ltd., που βρίσκεται στο Ningbo της επαρχίας Zhejiang της Κίνας, καθώς είχε καταστεί λιγότερο ανταγωνιστική.

Η παραπάνω ενέργεια ήταν απόρροια της αποδυναμωμένης κινεζικής αγοράς, δεδομένης της μειωμένης παραγωγικότητας και της αύξησης του κόστους εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ναυπηγείο είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αναστείλει τη λειτουργία της εν λόγω υποδομής τον Σεπτέμβριο του 2021, η οποία εν τέλει πραγματοποιήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς.

Η Samsung Heavy Industries είχε αποκτήσει τη συγκεκριμένη υποδομή, η οποία παρήγαγε εξαρτήματα πλοίων, το 2008, αλλά παρουσίαζε συνεχώς ζημίες από το 2014.

Οι υποδομές της Samsung στο Ningbo αποτέλεσαν το δεύτερό της asset στην Κίνα που τέθηκε σε πώληση, με τη νοτιοκορεατική εταιρεία να διατηρεί ακόμη ένα ναυπηγείο στη συγκεκριμένη χώρα.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μοναδική εναπομείνασα υποδομή της Samsung Heavy Industries στην Κίνα, η Samsung Heavy Industries Rongcheng Co., Ltd., που βρίσκεται στην πόλη Rongcheng της επαρχίας Shandong, φημολογείται ότι θα πωληθεί επίσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.