«Μπλόκο» της AMSA σε bulk carrier λόγω οφειλών σε ναυτικούς

«Μπλόκο» της AMSA σε bulk carrier λόγω οφειλών σε ναυτικούς

2530
«Μπλόκο» της AMSA σε bulk carrier λόγω οφειλών σε ναυτικούς

Η Australian Maritime Safety Authority (AMSA) απαγόρευσε την προσέγγιση πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου στα ύδατα της χώρας για ένα έτος, αφού διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβιάσεις της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της AMSA, εκπρόσωποί της προχώρησαν στην επιθεώρηση του bulk carrier «MSXT Emily», έπειτα από καταγγελία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF). Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Hay Point, στο Κουίνσλαντ, ενώ το πλοίο είχε ναυλωθεί για να φορτώσει άνθρακα με προορισμό την Ιαπωνία.

Η AMSA δήλωσε ότι οι ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο δεν είχαν πληρωθεί σύμφωνα με τις συμβάσεις εργασίας τους. Ειδικότερα, τέσσερις συμβάσεις περιείχαν «πλαστογραφημένες υπογραφές», ενώ πέντε ναυτικοί φαίνεται ότι «εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας με χαμηλότερους μισθούς».

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι περισσότερα από $77.000 οφείλονταν στους ναυτικούς του «MSXT Emily», με τους διαχειριστές του πλοίου να προσπαθούν να καταβάλουν τις οφειλές μόλις ενημερώθηκαν ότι επιθεωρητές της AMSA βρίσκονταν στο πλοίο.

Τέλος, ο Executive Director of Operations της AMSA, Michael Drake, υπογράμμισε ότι η κύρωση που επιβλήθηκε ήταν απαραίτητη για να σταλεί το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ευημερία των ναυτικών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.