Ψηφιοποίηση: Έμπρακτη εμπιστοσύνη της Höegh Autoliners στην Kongsberg

Ψηφιοποίηση: Έμπρακτη εμπιστοσύνη της Höegh Autoliners στην Kongsberg

49
Ψηφιοποίηση: Έμπρακτη εμπιστοσύνη της Höegh Autoliners στην Kongsberg

Διαθέτοντας ένα κοινό όραμα να πρωτοστατήσουν στον τομέα των πράσινων ναυτιλιακών τεχνολογιών, οι εταιρείες Kongsberg Digital και Höegh Autoliners συνεργάζονται στενά από το 2019 και πλέον επεκτείνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, υπογράφοντας μια νέα συμφωνία για την ψηφιοποίηση των νεότευκτων πλοίων κατηγορίας Aurora καθώς και των υπόλοιπων πλοίων του στόλου της νορβηγικής εταιρείας.

Το 2019, η Höegh Autoliners αποτέλεσε τον πρώτο αγοραστή του Vessel Insight, της υποδομής cloud που λάνσαρε η Kongsberg Digital. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί νέους τρόπους μείωσης των εκπομπών των δραστηριοτήτων της, αύξησης της προβλεψιμότητας και βελτίωσης της ασφάλειας, η Höegh Autoliners αποτέλεσε έναν ζωτικής σημασίας πιλοτικό πελάτη της Kongsberg Digital, ο οποίος δοκίμασε καινοτόμες ναυτιλιακές τεχνολογίες, όπως το Ψηφιακό Δίδυμο, αλλά και εφαρμογές όπως το Vessel Performance.

Αυτή τη στιγμή, η Höegh Autoliners έχει επενδύσει σε ένα φιλόδοξο ναυπηγικό πρόγραμμα, που αφορά δώδεκα πλοία μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών (PCTC) κατηγορίας Aurora, τα οποία θα διαθέτουν κινητήρες διπλού καυσίμου και θα είναι προετοιμασμένα για τη μελλοντική κατανάλωση καυσίμου αμμωνίας. Τα εν λόγω πλοία θα αποτελούν τα μεγαλύτερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον PCTCs στον κόσμο, ενώ η παράδοσή τους είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σταδιακά από το δεύτερο μισό του 2024.

Βάσει της νέας συμφωνίας, η Kongsberg θα εγκαταστήσει το Vessel Insight στα νεότευκτα πλοία κατά την πραγματοποίηση του παρθενικού τους ταξιδιού. Παράλληλα, η σύμβαση περιλαμβάνει την εγκατάσταση του Vessel Insight και στα υπόλοιπα πλοία του στόλου της Höegh Autoliners, με εξαίρεση κάποια πλοία μεγάλης ηλικίας, και τη σύνδεση αυτών στην υποδομή cloud της Kongsberg Digital μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.