Τα τελευταία δεδομένα για τις διαλύσεις πλοίων

Τα τελευταία δεδομένα για τις διαλύσεις πλοίων

109
Τα τελευταία δεδομένα για τις διαλύσεις πλοίων

Tην περασμένη εβδομάδα (28/07-04/08) κατεγράφη άνοδος στις πωλήσεις για διαλύσεις πλοίων, ωστόσο το τονάζ που κατέληξε στα διαλυτήρια παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Στην Ινδία, οι τιμές χάλυβα αυξήθηκαν οριακά, ωστόσο η εν λόγω τάση δύσκολα θα διατηρηθεί, καθώς συνεχίζεται η εποχή των μουσώνων, σημειώνει στο τελευταίο εβδομαδιαίο report της η Intermodal. Oι τιμές των εγχώριων διαλυτηρίων παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα πλοία προς διάλυση να καταλήγουν σε άλλες χώρες.

Στο Μπανγκλαντές, ανάμεικτα πρόσημα παρουσιάζει η εγχώρια αγορά χάλυβα, αν και κατεγράφησαν ορισμένες πωλήσεις. Τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν, με το έλλειμμα σε εισαγωγές και εξαγωγές να ανέρχεται σε $8,22 δισ. το οικονομικό έτος 2022-2023, σημειώνοντας άνοδο 23,6% έναντι του οικονομικού έτους 2021-2022.

Οι οικονομικοί σκόπελοι παραμένουν και στο Πακιστάν, με τον πληθωρισμό να διαμορφώνεται τον Ιούλιο στο 28,3%, εμφανώς μειωμένος από το 38% του Μαΐου. Η αγορά της Τουρκίας είναι αντιμέτωπη με περιορισμένο διαθέσιμο τονάζ και μειωμένες τιμές χάλυβα, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια αδράνεια στις ανακυκλώσεις. Ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο 64% τον Ιούλιο έναντι 55% τον Ιούνιο.

Πηγή: Ιntermodal / Weekly Market Report

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.