Commodities: Τα μηνύματα από την Κίνα

Commodities: Τα μηνύματα από την Κίνα

57
Commodities: Τα μηνύματα από την Κίνα

Πτώση κατέγραψαν οι κινεζικές εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων τον Ιούλιο, δείγμα ότι η κινεζική οικονομία επιχειρεί ακόμα να βρει τα πατήματά της, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Η Κίνα εισήγαγε 43,69 εκατ. μετρικούς τόνους πετρελαίου τον Ιούλιο, αριθμός που ισοδυναμεί με 10,29 εκατ. βαρέλια/ημέρα, σημειώνοντας πτώση 18,8% έναντι του Ιουνίου. Παράλληλα, οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας διαμορφώθηκαν σε 93,48 εκατ. τόνους, καταγράφοντας μηνιαία πτώση 2,1%, ενώ κατά τους επτά πρώτους μήνες του 2023 οι κινεζικές εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος άγγιξαν τους 669,46 εκατ. τόνους. Οριακή ήταν η πτώση των εισαγωγών άνθρακα, καθώς διαμορφώθηκαν σε 39,26 εκατ. μετρικούς τόνους έναντι 39,87 εκατ. τόνων τον Ιούλιο.

Άξια αναφοράς, πάντως, είναι η ετήσια αύξηση κατά 67% των εν λόγω εισαγωγών. Κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η αύξηση των εισαγωγών άγγιξε το 86% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος πέρσι, καθώς έφτασαν στους 261 εκατ. μετρικούς τόνους.

Η πτώση των εισαγωγών κύριων εμπορευμάτων από την πλευρά της Κίνας στέλνει ένα ανησυχητικό μήνυμα για τη ναυτιλία, δεδομένου του ρόλου της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο οικονομίας για τις θαλάσσιες μεταφορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.