Το «Άνεμος» σάλπαρε για τις Δυτικές Κυκλάδες (βίντεο)

Το «Άνεμος» σάλπαρε για τις Δυτικές Κυκλάδες (βίντεο)

404
Το «Άνεμος» σάλπαρε για τις Δυτικές Κυκλάδες (βίντεο)

«Πρεμιέρα» στις γραμμές των Δυτικών Κυκλάδων πραγματοποίησε το «Άνεμος» διαχείρισης της Aegean Sea Lines, συμφερόντων του Ομίλου Ευγενίδη.

To ΕΓ-ΟΓ κατέφθασε στη Σίφνο το Σάββατο 5 Αυγούστου όπου σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού. «Είναι μεγάλη η συγκίνηση. Έχει τα σινιάλα του Νικολάου-Βερνίκου Ευγενίδη καθώς το ‘’Άνεμος’’ ήταν το αγαπημένο του βαπόρι», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης.

Τα δρομολόγια του πλοίου είναι προγραμματισμένα από Πειραιά για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο και επιστροφή και από Πειραιά για Σίφνο, Ίο, Σαντορίνη, Σίφνο, Σέριφο, Πειραιά. Η Πύλη αναχώρησης του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά είναι η Ε2.

Ο Όμιλος Ευγενίδη, ανταποκρινόμενος στην δέσμευση που είχε αναλάβει τον Απρίλιο του 2022 μετά την πώληση του Ε/Γ-Ο/Γ ταχυπλόου σκάφους «SPEEDRUNNER III» και αφού ερεύνησε τις ανάγκες της ελληνικής ακτοπλοΐας, προχώρησε τον Δεκέμβριο στην απόκτηση του συμβατικού επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου το οποίο έχει κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Wärtsilä Turku της Φινλανδίας.

Το πλοίο διαθέτει ολική χωρητικότητα 16.850 τόνων, έχει μήκος 136,11 μέτρα, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 21,2 ναυτικών μιλίων την ώρα, μπορεί να μεταφέρει 1.700 επιβάτες και 345 ΙΧ ή 55 12μετρα φορτηγά οχήματα και φέρει την ελληνική σημαία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.