Πυρηνική ενέργεια: «Ναι, ευχαριστώ» από το Ηνωμένο Βασίλειο

Πυρηνική ενέργεια: «Ναι, ευχαριστώ» από το Ηνωμένο Βασίλειο

67
Πυρηνική ενέργεια: «Ναι, ευχαριστώ» από το Ηνωμένο Βασίλειο

Προκειμένου να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι περιβαλλοντικοί στόχοι που τίθενται σε διεθνές επίπεδο, ολοένα και περισσότερες φωνές κάνουν λόγο για την ανάγκη ανόδου του ποσοστού της πυρηνικής ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή.

Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με πληθώρα ειδησεογραφικών μέσων, όπως το Reuters, η Independent και η World Nuclear News επικαλούνται ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, βάσει της οποίας θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την κατασκευή αντιδραστήρων.

Ειδικότερα, πρόκειται για διαγωνισμό που αφορά την κατασκευή αντιδραστήρων μικρού μεγέθους, καθώς το Λονδίνο φιλοδοξεί στην επέκταση των projects πυρηνικής ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, το Λονδίνο προσβλέπει σε άνοδο της ηλεκτροπαραγωγής του μέσω αξιοποίησης πυρηνικής ενέργειας στα 24 GW έως το 2050.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα διαθέσει έως και 157 εκατ. λίρες σε διάφορα projects κατά μήκος της χώρας με επίκεντρο την πυρηνική ενέργεια. Η πρωτοβουλία ονομάζεται Great British Nuclear και επιτάσσει το 50% της ηλεκτροπαραγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου να προέρχεται από εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας έως το 2050.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.