«Σιγουριά» Κατάρ για κυριαρχία στην αγορά LNG έως το 2029

«Σιγουριά» Κατάρ για κυριαρχία στην αγορά LNG έως το 2029

82
«Σιγουριά» Κατάρ για κυριαρχία στην αγορά LNG έως το 2029

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ, την Τρίτη 11 Ιουλίου, ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Saad Sherida Al-Kaabi, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η χώρα του πρόκειται να κυριαρχήσει στο 40% της αγοράς LNG έως το 2029 λόγω των μεγαλεπήβολων ενεργειακών έργων που προωθεί.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ζήτησε ρεαλιστικούς στόχους όσον αφορά την ενεργειακή μετάβαση, τονίζοντας ότι οι βιομηχανίες «δεν μπορούν να είναι εγωιστικές ζητώντας  τον εκμηδενισμό του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκές χώρες στράφηκαν πέρυσι στο Κατάρ, κατά την έναρξη του πολέμου της Ουκρανίας, καθώς προσπαθούσαν να απεξαρτηθούν από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο κ. Al-Kaabi αναφέρθηκε επίσης στο σημερινό «ενεργειακό τρίλημμα», το οποίο αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού, την οικονομική προσιτότητα και τη βιωσιμότητα για την παροχή καθαρότερης ενέργειας στον κόσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.