Bulk carriers: Είναι η Λατινική Αμερική το μέλλον;

Bulk carriers: Είναι η Λατινική Αμερική το μέλλον;

220
Bulk carriers: Είναι η Λατινική Αμερική το μέλλον;

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η λήξη της τριμερούς συμφωνίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από λιμένες της Μαύρης Θάλασσας πλησιάζει, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό αναφορικά με τη διατροφική επάρκεια σε παγκόσμια κλίμακα.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη έκθεσή της, η ναυλομεσιτική Xclusiv σημειώνει ότι, σε περίπτωση μη επέκτασης του χρονικού ορίζοντα της συμφωνίας, η Ουκρανία θα αναγκαστεί να στραφεί στον ποταμό Δούναβη ως εναλλακτική οδό για τις εξαγωγές της. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες ώστε να βελτιωθούν οι σχετικές υποδομές και επιπλέον ο ποταμός να είναι προσβάσιμος για πλοία μεγαλύτερου μεγέθους.

Την ίδια ώρα, πληθώρα χωρών διεθνώς προβαίνουν σε πρωτοβουλίες με στόχο την αποφυγή μιας επισιτιστικής κρίσης. Ενδεικτικό παράδειγμα συνιστά η Βραζιλία, βάσει της Xclusiv, η οποία θα διαθέσει $90 δισ. προκειμένου να υποστηρίξει τις εγχώριες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα. Η συγκεκριμένη στρατηγική κίνηση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις εξαγωγικές δυνατότητες του κολοσσού της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βραζιλία αναμένεται να καταστεί hotspot για τα bulk carriers τα ερχόμενα έτη, γεγονός που θα οδηγήσει σε άνοδο των τονομιλίων και θα ενισχύσει την αγορά των bulk carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.