Ένας ακόμη «πράσινος» ναυτιλιακός διάδρομος μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Ένας ακόμη «πράσινος» ναυτιλιακός διάδρομος μεταξύ Ανατολής και Δύσης

50
Ένας ακόμη «πράσινος» ναυτιλιακός διάδρομος μεταξύ Ανατολής και Δύσης

Οι επικεφαλής των λιμένων του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ και της Ναγκόγια στην Ιαπωνία υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MOU) για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους, προσβλέποντας σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και λειτουργικής αποδοτικότητας. Η νέα τριετής συμφωνία, που σκοπό έχει τη δημιουργία ενός «πράσινου» ναυτιλιακού διάδρομου μεταξύ των δύο λιμένων, επεκτείνει πρότερο μνημόνιο κατανόησης που είχαν υπογράψει οι δύο λιμένες το 2020.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των λιμένων του Λος Άντζελες και της Ναγκόγια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του λιμανιού του Λος Άντζελες, Gene Seroka.

Από πλευράς του, ο επικεφαλής του λιμένα της Ναγκόγια, Yuji Kamata, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ανυπομονούμε για περαιτέρω συνεργασία με το λιμάνι του Λος Άντζελες, ώστε και τα δύο λιμάνια να μπορέσουν να ευημερήσουν περισσότερο, καθώς οδεύουμε προς μια νέα εποχή όσον αφορά την επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας».

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, τα δύο λιμάνια θα συνεχίσουν να συνεργάζονται τόσο για την ανάπτυξη και τη δοκιμή οχημάτων και εξοπλισμού μηδενικών εκπομπών όσο και για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε λειτουργίες τερματικών αλλά και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Βασικός πυλώνας της συνεργασίας των δύο λιμένων παραμένει η δημιουργία ενός «πράσινου» ναυτιλιακού διαδρόμου μεταξύ τους, ενός διαδρόμου που επιδιώκει τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τη διακίνηση φορτίων μεταξύ της Ναγκόγια και του Λος

Άντζελες και θα ενθαρρύνει ευρύτερα την προώθηση και τη χρήση πλοίων και καυσίμων με χαμηλές ή και μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.