Bulk carriers: Τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ

Bulk carriers: Τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ

95
Bulk carriers: Τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ

Θετικές είναι οι προοπτικές της αγοράς των bulk carriers, με την προσφορά και τη ζήτηση να συνθέτουν ένα παζλ υγιών επιπέδων ναύλων, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας αναλύσεων ViaMar.

Μπορεί η αβεβαιότητα γύρω από την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας να επιμένει, ωστόσο ο κλάδος των υποδομών αναμένεται να δώσει ώθηση στα dry. Αντίβαρο του κλάδου των υποδομών θα αποτελέσουν το real estate και η βιομηχανία στην Κίνα, σύμφωνα με τη ViaMar.

Στην έκθεση τονίζεται ότι, τα επόμενα χρόνια, το βάρος του ενδιαφέροντος του θαλάσσιου εμπορίου θα μετατοπιστεί στην Ινδία, η οποία μεταξύ 2023 και 2026 θα καταγράφει ετήσια ανάπτυξη 6,5%. Στη Δύση, παρά τα υψηλά επιτόκια και τον υψηλό πληθωρισμό, η (μεταγενέστερη) αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη και οι επενδύσεις σε πράσινες υποδομές θα αποτελέσουν ούριο άνεμο για το ξηρό φορτίο.

Στο μέτωπο της ζήτησης, η αβεβαιότητα των εναλλακτικών καυσίμων και οι υψηλές τιμές νεότευκτων συγκρατούν σε χαμηλά επίπεδα τις παραγγελίες, με το ποσοστό του orderbook προς τον υφιστάμενο στόλο να ανέρχεται στο ιστορικά χαμηλό 7,5%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.