Ιπτάμενα αυτοκίνητα σύντομα υπόσχονται Suzuki και SkyDrive

Ιπτάμενα αυτοκίνητα σύντομα υπόσχονται Suzuki και SkyDrive

120
Ιπτάμενα αυτοκίνητα σύντομα υπόσχονται Suzuki και SkyDrive

Η Suzuki Motor Corp. ανακοίνωσε την Τρίτη 20 Ιουνίου ότι συμφώνησε με τη startup ιαπωνική εταιρεία ιπτάμενων αυτοκινήτων SkyDrive Inc. ότι θα ξεκινήσουν από κοινού την παραγωγή ιπτάμενων αυτοκινήτων την άνοιξη του 2024, καθώς η πρώτη στοχεύει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον εν λόγω αναπτυσσόμενο κλάδο.

Ειδικότερα, η SkyDrive θα δημιουργήσει μια θυγατρική εταιρεία που θα συναρμολογεί τα οχήματα, χρησιμοποιώντας το εργοστάσιο του ομίλου Suzuki στην κεντρική Ιαπωνία, ενώ στοχεύει να παρουσιάσει τα ιπτάμενα οχήματά της σε έκθεση στην Οσάκα το 2025.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι ένας τύπος αεροσκάφους με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, ενώ προορίζονται συνήθως για τη μεταφορά μικρού αριθμού επιβατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει τη συνεργασία τους στον τομέα των ιπτάμενων οχημάτων τον Μάρτιο του 2022, αλλά οι λεπτομέρειες της συνεργασίας ήταν υπό συζήτηση.

Τα ιπτάμενα οχήματα αποτελούν έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της κινητικότητας, ενώ εταιρείες όπως η Toyota και η Japan Airlines Co. εισέρχονται στην αγορά μέσω νεοφυών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.