Nέα ναυτιλιακή εταιρεία από το Κατάρ και το Ιράκ

Nέα ναυτιλιακή εταιρεία από το Κατάρ και το Ιράκ

110
Nέα ναυτιλιακή εταιρεία από το Κατάρ και το Ιράκ

Στην ενίσχυση των θαλάσσιων εξαγωγών τους πετρελαίου και πετρελαιοειδών ‒και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση των οικονομιών τους‒ φαίνεται πως προσβλέπουν Κατάρ και Ιράκ, με τις δύο χώρες της Μέσης Ανατολής να στοχεύουν στην από κοινού δημιουργία ναυτιλιακής εταιρείας διαχείρισης δεξαμενόπλοιων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του καταριανού πρακτορείου ειδήσεων, κατά την επίσημη επίσκεψη της Α.Ε. του εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί στο Ιράκ, πληθώρα από μνημόνια συνεργασίας υπεγράφησαν μεταξύ των δύο μερών.

Ένα από αυτά αφορά την από κοινού δημιουργία εταιρείας, η οποία θα κατασκευάσει και θα διαχειρίζεται δεξαμενόπλοια μεταφοράς τόσο πετρελαίου όσο και παραγώγων αυτού. Ένα άλλο μνημόνιο προσβλέπει στην κατασκευή διυλιστηρίου ημερήσιας παραγωγικής ικανότητας 150.000 βαρελιών στο Ιράκ, ένα άλλο μνημόνιο για την παροχή φυσικού αερίου στο Ιράκ και πολλά ακόμη με εστίαση στην ενέργεια και σε σχετικές υποδομές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.