Hyundai Vietnam Shipbuilding: Μια ανάσα από τις 200 παραγγελίες

Hyundai Vietnam Shipbuilding: Μια ανάσα από τις 200 παραγγελίες

168
Hyundai Vietnam Shipbuilding: Μια ανάσα από τις 200 παραγγελίες

Οι κορυφαίες ναυπηγικές χώρες τα τελευταία έτη είναι αδιαμφισβήτητα η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, καθώς εξασφαλίζουν την πλειοψηφία των νέων παραγγελιών που τοποθετούνται στα διεθνή ναυπηγεία. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι οι ναυπηγικοί κολοσσοί των συγκεκριμένων χωρών δραστηριοποιούνται μονάχα εντός των συνόρων τους. Ενδεικτικά, η νοτιοκορεατική HD Hyundai διαθέτει υποδομές και σε τρίτες χώρες, όπως το Βιετνάμ, στο οποίο λειτουργεί η θυγατρική της Hyundai Vietnam Shipbuilding.

Το συγκεκριμένο ναυπηγείο πρόσφατα εξασφάλισε νέες παραγγελίες, επιτυγχάνοντας ορόσημο 199 παραγγελιών, εξέλιξη που καταδεικνύει ότι η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ασία ‒πέραν της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας‒ ενδέχεται να ανθήσει περαιτέρω τα ερχόμενα έτη.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap σημειώνει ότι η Hyundai Vietnam Shipbuilding έλαβε παραγγελία για την κατασκευή δύο πετροχημικών δεξαμενόπλοιων, έχοντας εξασφαλίσει συνολικά παραγγελίες για 199 πλοία από το 2009.

Το συγκεκριμένο ναυπηγείο συνιστά joint venture της Hyundai Mipo Dockyard ‒θυγατρική της HD Hyundai‒ και της κρατικής εταιρείας του Βιετνάμ, Shipbuilding Industry Corp. Μέχρι στιγμής στην ιστορία της έχει ολοκληρώσει τη ναυπήγηση 157 πλοίων, ενώ το orderbook της ανέρχεται σε πλοία χωρητικότητας 924.000 CGTs.

Φωτό: hvs.com.vn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.