Η HMM στον «χορό» απόκτησης της Hyundai LNG Shipping

Η HMM στον «χορό» απόκτησης της Hyundai LNG Shipping

92
Η HMM στον «χορό» απόκτησης της Hyundai LNG Shipping

Στον αγώνα με έπαθλο τη Hyundai LNG Shipping εισήλθε η Hyundai Merchant Marine, η οποία γνωστοποίησε τον σκοπό της να αποκτήσει τις εταιρείες ΙMM Private Equity και ΙΜΜ Investment, που μαζί ελέγχουν το 100% της Hyundai LNG Shipping.

Η συγκεκριμένη κίνηση της HMM παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι, όπως αναφέρει δημοσίευμα του The Korea Herald, η Hyundai LNG Shipping ανήκε στην HMM έως ότου και πωλήθηκε έναντι $375 εκατ. το 2014, λόγω θεμάτων ρευστότητας. Συνεπώς, εφόσον η HMM επικρατήσει στον αγώνα απόκτησης της Hyundai LNG Shipping, θα είναι σαν να αναιρεί μια απόφαση του παρελθόντος.

Από τον Μάρτιο, περίπου 20 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Hyundai LNG Shipping, από τις οποίες επικρατέστερες θεωρούνται τέσσερις, μία από τις ΗΠΑ, μία από το Ηνωμένο Βασίλειο, μία από την Ελλάδα και μία από τη Δανία.

H Hyundai LNG Shipping αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή υγραεριοφόρων πλοίων στη Νότια Κορέα, με στόλο 16 LNG carriers και 6 LPG carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.