GasLog Partners: Ποια τα fundamentals της αγοράς των LNG carriers

GasLog Partners: Ποια τα fundamentals της αγοράς των LNG carriers

467
GasLog Partners: Ποια τα fundamentals της αγοράς των LNG carriers

Οριακή ετήσια άνοδο 4% κατέγραψαν το α’ τρίμηνο του 2023 τα κέρδη της GasLog Partners LP.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία κατέγραψε κέρδη $36,375 εκατ. έναντι $34,981 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2022. Υπενθυμίζεται ότι εντός του α’ τριμήνου η εταιρεία ανακοίνωσε το πλάνο συγχώνευσης με την GasLog Ltd., σύμφωνα με την οποία η τελευταία θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της GasLog Partners που δεν κατείχε ήδη. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα προχώρησε στην πώληση και στην επαναμίσθωση του TFDE LNG carrier «GasLog Sydney» με την China Development Bank Leasing χωρίς την επιλογή επαναγοράς.

Ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση της GasLog Partners LP για τις προοπτικές της αγοράς των LNG carriers. Για το α’ τρίμηνο, η παγκόσμια ζήτηση για LNG διαμορφώθηκε σε 103,5 εκατ. τόνους έναντι 103,7 εκατ. τόνων το αντίστοιχο διάστημα του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Wood Mackenzie. Ακόμη, τα αποθέματα αερίου της Ευρώπης έφτασαν στα υψηλά επίπεδα του 55,65%, ενώ η παγκόσμια προσφορά LNG στους 103,3 εκατ. τόνους. Για το σύνολο του 2023, η Wood Mackenzie εκτιμά αύξηση της προσφοράς κατά 3% ή 12,2 εκατ. τόνους με τη μεγαλύτερη αύξηση να προέρχεται από τις ΗΠΑ. Τέλος, η Poten & Partners Group εκτιμά ότι το orderbook των LNG carriers μεταφορικής ικανότητας άνω των 100.000 κ.μ. είναι 300 πλοία, με τις παραδόσεις που αναμένονται μεταξύ 2023 και 2028 να αντιπροσωπεύουν το 49,5% των πλοίων που βρίσκονται στο νερό αυτή τη στιγμή. Από αυτά, τα 264 (88%) είναι ήδη χρονοναυλωμένα με συμβόλαια μεγάλης διάρκειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.