Η ινδική εταιρεία που επιθυμεί να κατακτήσει τη βιομηχανία αερομεταφορών

Η ινδική εταιρεία που επιθυμεί να κατακτήσει τη βιομηχανία αερομεταφορών

141
Η ινδική εταιρεία που επιθυμεί να κατακτήσει τη βιομηχανία αερομεταφορών

Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη ινδική οικονομία συνεχίζει να κεντρίζει το διεθνές ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η Ινδία σύντομα θα αποτελεί την πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη, αλλά και επειδή αναμένεται να καταστεί τρίτη ισχυρότερη οικονομία με ορίζοντα το πέρας της δεκαετίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φιλοδοξίες της μεγαλύτερης εταιρείας αερομεταφορών της Ινδίας, IndiGo, να επεκταθεί σημαντικά διεθνώς «γεννούν» σενάρια για την είσοδο ενός ακόμη ισχυρού παίκτη στην «αγορά των αιθέρων». Βάσει δημοσιεύματος των Financial Times, που επικαλείται δηλώσεις του CEO της IndiGo, Pieter Elbers, η εταιρεία διανύει φάση ανάπτυξης και επέκτασης, με τη διεθνή αγορά να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της.

Η IndiGo, παρότι λιγότερο γνωστή έναντι λοιπών εταιρειών αερομεταφορών της Ασίας, όπως η AirAsia, η Japan Airlines και η All Nippon Airways, μετέφερε σχεδόν τους διπλάσιους επιβάτες από τις συγκεκριμένες εταιρείες το 2022. Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στη μέχρι πρότινος εστίαση της IndiGo στις εγχώριες πτήσεις, που την έχει καταστήσει τον ισχυρότερο παίκτη της ινδικής εγχώριας αγοράς.

Η φιλοδοξία της IndiGo έρχεται ενώ ο ανταγωνισμός εντός της Ινδίας γίνεται ιδιαίτερα έντονος. Η Air India έχει τοποθετήσει παραγγελία για 470 αεροσκάφη, αρκετά εκ των οποίων θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ταξίδια ιδιαίτερα μεγάλων αποστάσεων. Σε εκτενείς παραγγελίες έχει προβεί και η Akasa Air, ενώ η ίδια η IndiGo αναμένεται να παραλάβει 500 αεροσκάφη μέχρι το 2030.

Ωστόσο, παρά τις βλέψεις της IndiGo να επεκταθεί διεθνώς, το εν λόγω εγχείρημα δεν αναμένεται εύκολο. Άλλωστε, αναλυτές εκτιμούν ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε «πόλεμο τιμών» στη βιομηχανία, τον οποίο η IndiGo θα πρέπει να κερδίσει για να πετύχει τις επεκτατικές της φιλοδοξίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.