Το πρώτο φορτίο LNG στην Τουρκία με προορισμό τη Βουλγαρία

Το πρώτο φορτίο LNG στην Τουρκία με προορισμό τη Βουλγαρία

121
Το πρώτο φορτίο LNG στην Τουρκία με προορισμό τη Βουλγαρία

Το πρώτο φορτίο LNG κατέφθασε σε τουρκικό τερματικό για παράδοση στη βουλγαρική Bulgargaz στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη τον περασμένο Ιανουάριο με την τουρκική Botas.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική Cheniere απέστειλε το φορτίο με το πλοίο MOL Hestia στον τερματικό Marmara Ereglisi, προτού μεταφερθεί στα βόρεια της Βουλγαρίας μέσω αγωγού.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο οι δύο εταίροι, Bulgargaz και Botas, υπέγραψαν συμφωνία 13 ετών, η οποία εξασφαλίζει στη βουλγαρική εταιρεία πρόσβαση στο σύστημα διαμετακόμισης αερίου της Τουρκίας και σε πέντε τερματικούς LNG.

Στην ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της παραλαβής του πρώτου φορτίου, ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας, Rosen Hristov, σημείωσε ότι, χάρη στη συμφωνία με την Botas, έως και δέκα LNG carriers μπορούν να καταφτάνουν στη Βουλγαρία κάθε χρόνο.

Η Bulgargaz εισάγει LNG μέσω της Ρεβυθούσας, ενώ έχει εξασφαλίσει capacity στο FSRU της Αλεξανδρούπολης, του οποίου η λειτουργία θα εκκινήσει αργότερα μέσα στον χρόνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.