Εικόνα σταθερότητας στους ναύλους των containerships

Εικόνα σταθερότητας στους ναύλους των containerships

72
Εικόνα σταθερότητας στους ναύλους των containerships

Η τάση σταθερότητας στους spot ναύλους των containerships διαφαίνεται επιμένουσα, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI (World Container Index), να καταγράφει οριακή πτώση 0,1% και να διαμορφώνεται στα $1.708,63/FEU την εβδομάδα με πέρας τις 13 Απριλίου.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 78% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, σε κατά 36% χαμηλότερα επίπεδα έναντι του κυλιόμενου μέσου όρου των τελευταίων δέκα ετών, όμως σε κατά 20% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προ πανδημίας μέσου όρου του 2019.

1

Όσον αφορά τα επιμέρους fronthaul routes με αφετηρία τη Σαγκάη, κατεγράφη πτώση 4% στους spot ναύλους με προορισμό το Λος Άντζελες. Από την άλλη, 4% άνοδος στους spot ναύλους με προορισμό το Ρότερνταμ και 2% άνοδος στους spot ναύλους με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Το «επίμαχο» route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη, στο οποίο οι ναύλοι παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα έναντι των υπόλοιπων fronthaul routes, παρουσίασε εικόνα σταθερότητας, με τους ναύλους να διαμορφώνονται στα $4.919/FEU.

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι, πέραν των διατλαντικών routes, οι ναύλοι στη spot αγορά θα παραμείνουν σταθεροί τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.